Search

Suka Duka Silih Berganti

Assalamualaikum..

Perasaan suka sering diselang seli dengan duka.. Kegembiraan psti disulami dengan kesedihan... Peristiwa yang berlaku di sekeliling menjadi ibrah kepada kepada kita..
Mujaddid merakamkan takziah kepada Ramadhan fitri dan Khadijah Ismail di atas kehilangan puteri sulung Nur Fatimah... tidak ada ungkapan yang terbaik mampu dihulurkan kecuali sabar dan solat... ( baca sikidal...) Ujian yang besar ini moga membuatkan kita lebih hampir dengan Allah Taala. Sahabat kami Ramadhan, bersabarlah.. anak itu hiasan dunia.. kita ini juga pinjam-pinjaman. daripadaNya kita datang kepadaNya kita kembali... Mungkin kebetulan, Ramadhan di rumah lebih mesra dipangil oleh baba dan mamanya dengan nama Muhammad. Berkahwin dengan Khadijah dan dikurniakan cahaya mata dinamai Nur Fatimah. Muhammad s.a.w berkahwin dengan Khadijah Khuwailid dan mempunya anak bernama Fatimah az-zahra. Keluarga Rasulullah diuji dengan kematian Ibrahim dan Abdullah iaitu putera-putera Rasulullah.. Allah lebih mentahui.. Inilah kisah Nur Fatimah..(www.dijahis.blogspot.com)

Takziah juga Mujaddid rakamkan kepada Wahida sekeluarga. sudah kelewatan mendapat berita ini daripada empunya diri. Bulan Julai yang lalu, anak yang dikandung selama 5 bulan telah meninggal di dalam perut.Andai ditakdirkan masih hidup, mereka dikurniakan anak lelaki. Sabarlah dan solatlah sahabat! Ujian yang ditempuh dahulu masih belum terubat lagi. Anak sulung kalian, Musaddaq mempunyai teman di taman indah bersama adiknya. Kami doakan kalian terus tabah dan dilimpahi kurniaan rezeki.

Tahniah kepada Syakirah.. masih dalam pantang selepas bersalin anak ketiga. Lelaki, baby boy. Tahun ini ramai ahli baru Mujaddid.. anak Nawawi, Jalalilah, Asyraf, Huda, Shahrul Zaman, Syakirah, Mazuan dan Mifrah, dan lain-lain. Sesiapa yang ada info tentang berita kelahiran boleh diwar-warkan.. Hadi pun tidak ada aral, dapat anak sulung..

Baiklah ( intonasi pojie), perhambakan diri kita di jalan Allah. Di mana sahaja kita berada, pastikan sumbangan walau setitik cuma untuk agama Allah. Kita mampu merancang, Allah yang menentukan. Kita mempunyai harapan, Allah sahaja yang akan tunaikan. Usaha dan tawakal, itulah resepi kejayaan.

0 comments: